Menu

Zoek op
rubriek
Data&Privacyweb
0

Duur: 01:00:00 minuten
Spreker: Menno Weij – Partner Tech & Privacy Law BDO Legal

Inhoud actualiteitencollege

Hoewel internationale doorgifte misschien een ‘ver-van-mijn-bed-show’ lijkt, heeft in feite elke organisatie ermee te maken. Denk bijvoorbeeld aan de opslag van gegevens in de cloud of het gebruik van vergadersoftware.

De afgelopen jaren is het probleem van internationale doorgifte, met name als het gaat om de persoonsgegevensuitwisseling naar de Verenigde Staten (VS), flink in opspraak gekomen. Maximilian -beter bekend als ‘Max’- Schrems legde de vinger al veel eerder op de zere plek, namelijk toen hij tijdens zijn studententijd een procedure startte bij de Ierse privacywaakhond. Dit omdat de Facebook-vestiging in Europa zijn persoonsgegevens onrechtmatig zou doorgeven aan de Facebook-vestiging in de VS. Deze actie van Schrems was het begin van een intussen wereldwijde discussie omtrent internationale doorgifte. Inmiddels ligt er een principe-akkoord tussen Europa en de Verenigde Staten en wachten we in spanning af wat de Autoriteit Persoonsgegevens gaat beslissen over het al dan niet toegestane gebruik van Google Analytics.

Maar: wat is nu precies het probleem bij internationale doorgifte? Wat moeten we met Schrems I, Schrems II? En welke betekenis heeft het afschieten van de Safe Harbour agreemeent en het Privacy Shield voor de manier waarop wij onze gegevens doorgeven?

Menno Weij geeft antwoorden op deze vragen in het actualiteitencollege ‘Het probleem bij doorgifte naar de VS.’

Aanmelden

Via onderstaand formulier kan jij je tot dinsdag 5 juli 2022 gratis inschrijven voor het actualiteitencollege. Het college zal op woensdag 6 en donderdag 7 juli 2022 te zien zijn. Data&Privacyweb Expert leden hebben als onderdeel van hun lidmaatschap ook na 7 juli toegang tot het actualiteitencollege. Je ontvangt een e-mail waarin je doorverwezen wordt naar het actualiteitencollege.

In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Continu leren met Expert

Dit actualiteitencollege is onderdeel van het Data&Privacyweb Expert lidmaatschap. Met Expert ervaar je het hele jaar continu leren met een gepersonaliseerde opleiding waarbij je kunt kiezen uit cursussen, e-cursussen, actualiteitencolleges, digitale boeken en een Kennisbank met jurisprudentie samenvattingen, themadossiers en micro-learnings.  

Mixen en matchen

Dit actualiteitencollege is onderdeel van het Data&Privacyweb Expert lidmaatschap. Naast het actualiteitencollege Het probleem bij doorgifte naar de VS kun je onbeperkt deelnemen aan alle e-cursussen en actualiteitencolleges van Data&Privacyweb. Ook kun je je gratis inschrijven voor één van de volgende cursussen:

Vragen?

Onze studieadviseurs staan je graag te woord.

020-6375000

emmaly@berghauserpont.nl