Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

50 procent minder Google-accounts gehackt door tweestapsverificatie

Nadat Google tweestapsverificatie inschakelde bij 150 miljoen Google-accounts, nam het aantal hacks bij dergelijke accounts af met 50 procent. Dit laat Google weten in een update over de veiligheid van Google-accounts.

VPN Gids 9 februari 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Default functie

In mei 2021 besloot Google tweestapsverificatie de norm te maken door het bij 150 miljoen accounts automatisch aan te zetten. Iedereen met een Google-account die gekoppeld was aan hun telefoonnummer kreeg nu automatisch de extra laag wachtwoordbeveiliging. In totaal waren dit 150 miljoen Google-accounts en 2 miljoen YouTube-gebruikers.

Effectief betekent dit dat mensen nu een sms-bericht met een unieke code krijgen toegestuurd wanneer ze proberen in te loggen. Doordat de code nodig is om in te loggen en naar de telefoon van de accounthouder wordt gestuurd, is de kans kleiner dat een hacker het voor elkaar krijgt om hiertussen te komen.

Tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie is een extra beveiligingslaag voor je online account. Een wachtwoord alleen is kwetsbaar en kan soms makkelijk te hacken zijn. Maar een tweede stap kan het hackers zo moeilijk maken dat ze afhaken.

Bij tweestapsverificatie moet er naast het wachtwoord op een andere manier gecontroleerd worden of jij wel echt bent wie je zegt te zijn. Vaak is dit een code die via sms of e-mail wordt verstuurd. Maar dit kan op verschillende manieren.

Accounts met veel waardevolle privé informatie worden al langer op een dergelijke manier beveiligd. Zo moet je je altijd op twee manieren identificeren wanneer je met je DigiD in wilt loggen bij een overheidsinstelling.

Data zijn geld waard en cybercrime zoals phishing levert hackers veel op, dus steeds meer andere services stappen ook over naar deze sterkere vorm van accountbeveiliging.

Account beveiligen

Mocht je je Google-account ook willen beveiligen met tweestapsverificatie dan kan dat heel eenvoudig. Ga in je Google-account naar ‘Beveiliging’. Daar zie je onder ‘Inloggen bij Google’, ‘Verificatie in 2 stappen’ staan. Hier kun je je tweestapsverificatie aan- en uitzetten.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

KENNISPARTNER

Menno Weij