Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Applied Materials: 250 miljoen dollar schade door ransomware-aanval

Het Amerikaanse Applied Materials verwacht in het tweede kwartaal financiële schade te hebben als gevolg van een ransomware-aanval. Het bedrijf is samen met ASML de grootste toeleverancier van apparatuur voor de wereldwijde halfgeleider-industrie.

Informatiebeveiliging Nederland 20 februari 2023

Nieuws

De ransomwareaanval vond plaats bij een leverancier van het bedrijf. Dit heeft ook gevolgen voor Applied Materials dat hierdoor voor circa 250 miljoen dollar aan verkopen misloopt.

MKS Instruments

Om welke leverancier het gaat, is niet bekendgemaakt. Analisten denken dat het om MKS Instruments gaat. Dit bedrijf levert oplossingen voor chipfabrikanten en partijen in de halfgeleiderindustrie. Recentelijk maakte dit bedrijf bekend dat het begin februari getroffen was door een ransomware-aanval. MKS Instruments is momenteel bezig met het herstellen van systemen op meerdere locaties. Het bedrijf kan sinds de cyberaanval geen bestellingen meer verwerken, producten leveren of diensten aan klanten verlenen.

Earnings call met analisten

De volledige financiele schade en consequenties van de ransomware-aanval zijn nog niet in kaart gebracht. MKS Instruments heeft daarom de earnings call met analisten over de financiële resultaten verschoven naar 28 februari. Andere details over de aanval zijn niet bekendgemaakt. Applied Materials zegt dat de aanval consequenties heeft voor de eigen leveringen in het tweede kwartaal.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.