Menu

Filter op
content
Data&Privacyweb

0

Digitale transitie: Europese Commissie investeert bijna 2 miljard

De Europese Commissie investeert 1,98 miljard euro in doelstellingen op het gebied van de digitale transformatie (externe verwijzing). Het geld komt uit het Programma Digitaal Europa. Een nieuw EU-subsidieprogramma dat digitale technologie naar bedrijven, burgers en overheidsdiensten wil brengen.

Digitale Overheid 22 november 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Werkprogramma’s

De investeringen uit Digitaal Europa verlopen via 3 werkprogramma’s. Het grootste bedrag uit de digitale pot (1,38 miljard euro) gaat naar ‘kunstmatige intelligentie, cloud- en dataruimten, kwantumcommunicatie-infrastructuur, geavanceerde digitale vaardigheden en het brede gebruik van digitale technologieën in de hele economie en samenleving’.

De overige werkprogramma’s omvatten investeringen in:

  • cyberveiligheid: oplossingen voor betere cyberbeveiliging.

  • het opzetten van Europese hubs (centra) voor digitale innovatie. Deze hubs moeten nationale, regionale en lokale overheden ondersteunen bij digitalisering.

“Met het programma Digitaal Europa werken we aan een veilige en duurzame digitale infrastructuur. De bedoeling is dat iedereen in Europa – burgers, bedrijven en overheden – kan profiteren van technologische oplossingen die klaar zijn voor de markt”, aldus Margrethe Vestager, vicevoorzitter.

Op de site van de Europese Commissie vind je informatie (externe verwijzing) over de invulling van de werkprogramma’s en hoe je financiering kan aanvragen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.