Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Goede werkafspraken zinvoller dan een verbod op TikTok

Uiteraard is een eventueel verbod van TikTok op werktelefoons van gemeenteambtenaren aan gemeenten. De VNG lijkt een verbod minder zinnig dan in het algemeen afspraken maken met medewerkers over het privégebruik van zakelijke apparatuur en het gebruik van privéapparatuur voor zakelijke doeleinden.

VNG 22 maart 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Problemen niet voorbehouden aan TikTok

(Vermeende) spionage en bewezen privacyproblemen zijn niet voorbehouden aan TikTok, maar gelden voor WhatsApp, Facebook, Instagram, Telegram, Twitter, Snapchat, BeReal, ChatGPT en naar verwachting ook voor toekomstige apps. De AIVD benadrukt dit aspect ook. Het is dus de vraag of een verbod op een app de risico’s wegneemt. En of er ook nadelen zijn aan het verbieden van het gebruik van een app.

Zorgvuldigheid gewenst bij inzet social media

Inwoners van een gemeente zijn onder meer bereikbaar via social media, waaronder TikTok. Gebruik van deze kanalen ligt dan ook voor de hand, maar zorgvuldigheid bij de inzet ervan is gewenst. Het is belangrijk dat de gemeente bespreekt hoe zij zich wil opstellen op het gebied van social media en verschillende expertises bij dit gesprek betrekt. Zo ontstaat ruimte om een weloverwogen positie in te nemen. Waar het op neerkomt, is het nadenken over de doelen en alternatieven en het goed onderbouwen van keuzes.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.