Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Hoe snel aan de slag met de PLOOI Sandbox?

Aan de slag met de Sandbox van het Platform Open Overheid (PLOOI). Want met die Sandbox kun je technische testen uitvoeren op de aanlever-API. Daarvoor is wel een token nodig. Maar allereerst, wat is en doet deze Sandbox?

22 juli 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Sandbox hoe en wat?

De PLOOI-Sandbox is een omgeving voor ontwikkelaars die een systeemkoppeling bouwen met PLOOI. Deze koppeling gebruikt de PLOOI-aanlever-API. De testomgeving is voor ontwikkelaars van overheidsorganisaties die documenten actief openbaar moeten maken, en ontwikkelaars van leveranciers die een dienst willen aanbieden. Zij kunnen deze omgeving gebruiken voor voorbereidende technische testen. De Sandbox-omgeving is openbaar en gratis in gebruik.

Praktische info

Op de Sandbox-startpagina staan de kenmerken van de Sandbox, hoe het werkt, de stappen bij het testen en waar je de PLOOI-Sandbox kan vinden. Verstuurde testgegevens naar de Sandbox worden niet langer dan 24 uur bewaard.

Om een token aan te vragen vul je een aanvraagformulier in. Tokens zijn tot 1 juni 2023 geldig. Het formulier en alle technische informatie vind je op de startpagina voor ontwikkelaars van KOOP. Vragen, ervaringen en tips voor verbeteringen aan de Sandbox zijn ook welkom. Je meldt ze via plooi@koop.overheid.nl.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.