Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Hoogleraar en Rijksoverheid wijzen op belang updaten slimme apparaten

Een extra apparaat is te vergelijken met een extra deur of raam in je huis, stelt Mariëlle Stoelinga. Zij is hoogleraar risicomanagement van hightech-systemen aan de Universiteit Twente en de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Infomatiebeveiliging Nederland 24 juli 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Updates

Volgens Stoelinga realiseren mensen zich niet dat slimme apparaten een doelwit voor aanvallers kunnen zijn, terwijl ze tegelijkertijd steeds meer van die apparaten in huis halen. Via de campagne Doe je updates roept de Rijksoverheid mensen op om hun slimme apparaten te updaten: “Van alle slimme appraten wordt de router het vaakst vergeten. Via je router kunnen cybercriminelen toegang krijgen tot andere slimme apparaten in je huis. Zorg ervoor dat je de router beveiligt met de laatste update.”

Extra deur of raam

Stoelinga: “Die apparaten – denk aan slimme koelkasten, thermostaten en televisies – staan met elkaar in verbinding via jouw wifi-netwerk. En hoe meer apparaten je in huis hebt, hoe meer mogelijkheden je eigenlijk creëert voor een hacker om binnen te komen in dat netwerk. Een extra apparaat is als het ware een extra deur of raam in je huis.”

Klik hier voor de campagne Doe je updates van de Rijksoverheid.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.