Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

In beweging: Mitchell White (The Data Lawyers)

12 februari 2024

In gesprek met een beweger

In gesprek met een beweger

Waarom heb je deze stap in je carrière gezet en waarom The Data Lawyers?

Afgelopen zomer heb ik mijn master Informatierecht afgerond en ik ben geïnteresseerd in het snijvlak tussen technologie en recht. Ik wil mijzelf verder ontwikkelen, uiteindelijk als advocaat, op dit gebied. Ik zocht naar een boetiekkantoor op het gebied van IT, privacy en AI, waar op hoog niveau gewerkt wordt en tegelijkertijd aandacht is voor een gezonde balans tussen werk en privé. Wat dat betreft zit ik bij The Data Lawyers helemaal op de juiste plek!

Wat voor ervaring(en) neem je mee vanuit je eerdere baan die nu goed van pas komt/komen?

Ik heb hiervoor twee jaar bij een commercieel bedrijf gewerkt als juridisch medewerker en inkoopmedewerker. Ik denk dat dit mij helpt om beter te begrijpen waar een cliënt in de praktijk echt behoefte aan heeft.

Welke onderwerpen hoop je diepgaander te kunnen verkennen en waarom?

De ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en de manier waarop de Europese wetgever hierop anticipeert, interesseren mij enorm. Ik hoop dit onderwerp meer te kunnen verkennen de komende jaren.

Wat hoop je met/in jouw nieuwe baan te kunnen toevoegen aan de publieke zaak?

Ik denk dat het eenieder ten goede komt, wanneer organisaties wet- en regelgeving op het gebied van privacy en gegevensbescherming op de juiste manier naleven. Door het helpen van organisaties hoop ik hierin mijn steentje bij te dragen.

Als je niet in dit domein werkzaam was, welk beroep had je dan het liefst beoefend?

Als ik een ander beroep zou moeten kiezen, zou ik denk ik voor onderzoeksjournalist gaan. Het werk van onderzoeksjournalisten die misstanden aan het licht brengen, fascineert mij. Daarbij denk ik dat ze een zeer nuttige en helaas vaak ondergewaardeerde bijdrage aan onze samenleving leveren, juist ook op het gebied van privacy en tech.

Artikel delen