Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

In Beweging

In de rubriek ‘In Beweging’ houden wij u op de hoogte van promoties en andere carrièrestappen binnen het domein van de fysieke leefomgeving en duurzaamheid.

Bent u ook in beweging? Laat het ons weten! Geef het door via info@privacyweb.nl, wij laten u graag aan het woord!

Nina Orlic

Nina Orlić is per 9 mei gestart als advocaat bij The Data Lawyers.

Ze is gespecialiseerd in gegevensbescherming en IT recht en heeft ruime ervaring in het adviseren en procederen op dit gebied. Ze zal zowel de sectie Privacy als de sectie IT and Data versterken binnen The Data Lawyers. Hiervoor was zij werkzaam bij Loyens & Loeff als Senior Associate binnen het Data Protection & Privacy Team op de afdeling Competition & Regulatory.

Julia van Huizen

Julia van Huizen is recentelijk gestart als practice lead van de nieuwe practice sustainability bij het data science bureau Amsterdam Data Collective.

Van Huizen heeft al vele jaren ervaring opgedaan op het snijvlak van climate/sustainability en finance binnen de bankensector, bijvoorbeeld bij de Nederlandsche Bank, de ING en de Bank of England.

Esther Keymolen

Tilburg University heeft dr. Esther Keymolen per 1 april 2022 benoemd tot hoogleraar Regulering digitale technologie.

Met haar onderzoek zal dr. Keymolen bijdragen aan een conceptuele herijking van kernbegrippen als verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid in het juridische domein, die dringend nodig is in een steeds meer data-gedreven samenleving. Deze aanstelling draag bij aan één van de vier centrale onderzoeksprogramma’s van Tilburg Law School, getiteld Regulating socio-technical change, in het bijzonder aan het in kaart brengen van de socio-technologische context waarin regulering is ingebed. Dr. Esther Keymolen is universitair hoofddocent Filosofie van datagedreven technologie en opereert op het snijvlak van regulering, technologiefilosofie en beleid aan het Tilburg Institute for Law, Technology, and Society (Tilburg Law School). Zij bekleedt tevens de functie van Vice Dean of Research van Tilburg Law School.

Annemarie van der Pol

Annemarie van der Pol wordt de nieuwe Chief Operating Officer bij SBR Nexus.

Hiervoor was zij Head of Productmanagement bij het bedrijf, dat efficiënte en veilige uitwisseling verzorgt van zakelijke data. Eerder heeft Van der Pol lange tijd gewerkt bij de Rabobank. Van der Pol volgt Maurits Cammeraat op, die de rol tijdelijk invulde.

Michiel Boots

Mr. M.P. (Michiel) Boots wordt directeur-generaal Economie en Digitalisering bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Daarvoor was hij sinds 2019 Chief Economist, tevens directeur Algemene Economische Politiek bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Eerder was hij raadadviseur bij het Kabinet Minister President, ministerie van Algemene Zaken, en vervulde hij diverse functies bij de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën.

Angela van der Burg en Annechien Sloots

Angela van der Burg en Annechien Sloots zijn recentelijk begonnen met het consultancy boutiquekantoor op het gebied van privacy, Privacycoaches.

Beiden hebben ruimschoots ervaring met privacyfuncties bij o.a. de KLM, de Volksbank en de Belastingdienst.

Emanuel van Praag

Emanuel van Praag is op 1 maart toegetreden tot de fintech-praktijk van Kennedy Van der Laan als counsel.

Naast advocaat is Van Praag sinds 2021 hoogleraar Financiële Technologie en Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij was onder meer regulatory counsel bij NNIP en bij de fintech startup Pritle.

Lees het gehele interview met Emanuel van Praag hier.

Abigail van Moosel

Abigail van Moosel begonnen bij Privacy Team als Privacy Consultant

Abigail van Moosel is in september begonnen bij PrivacyTeam als privacy consultant. Zij is een privacy specialist die haar analytische vaardigheden combineert met sociale voelsprieten. Met aandacht voor organisaties en de mensen daarin creëert zij ruimte voor inzichten, mogelijkheden en praktische oplossingen binnen de kaders.

Paul Deguelle

Paul Deguelle begonnen bij Privacy Team als Privacy Consultant

Paul Deguelle is in september begonnen bij PrivacyTeam als privacy consultant. Paul is een privacy professional met jarenlange ervaring in het MKB. Hij kiest altijd voor de persoonlijke benadering en brengt geen standaardverhaal. Paul houdt van heldere adviezen en legt graag de nadruk op wat er wél mogelijk is.

Arre Zuurmond

Arre Zuurmond per 1 januari regeringscommissaris Informatiehuishouding

Dr. A. (Arre) Zuurmond is per 1 januari aangesteld tot regeringscommissaris Informatiehuishouding. De Regeringscommissaris Informatiehuishouding zal als aanjager de uitvoering van het generieke actieplan informatiehuishouding Rijksoverheid ‘Open op Orde’ bevorderen. Zuurmond is de afgelopen acht jaar ombudsman geweest voor de metropoolregio Amsterdam. Dit lag in het verlengde van zijn werkzaamheden voor de mede door hem in 2004 opgerichte ‘Kafkabrigade’. Van 2002 tot 2011 was hij bijzonder hoogleraar ‘ICT en de toekomst van het Openbaar Bestuur’ aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Chayenne van Lavieren

Chayenne van Lavieren versterkt IT-team Project Moore

Chayenne van Lavieren maakt per januari 2021 de overstap naar het Amsterdamse advocatenkantoor Project Moore. Zij is gespecialiseerd in het IT- en privacyrecht en richt zich met name op innovatieve technologieën en innovatiepartnerschappen. Van Lavieren was eerder werkzaam bij de sectie Innovation, Privacy & Technology (IP&T) van advocatenkantoor Pels Rijcken. Ze heeft ruime ervaring met complexe IT-geschillen en IT-aanbestedingen voor zowel private partijen als (centrale) overheden. Van Lavieren rondde in 2017 de juridische masterstudies Rechtsgeleerdheid en Internet, Intellectual property en ICT af.

Anke van de Laar

Anke van de Laar wordt partner La Gro Geelkerken


Vanaf 1 januari 2021 is Anke van de Laar partner binnen de sectie Overheid bij La Gro Geelkerken. Zij is sinds 1998 actief als advocaat en sinds 2019 werkzaam bij La Gro Geelkerken. Van de Laar is gespecialiseerd in privacyrecht en overheidsrecht. Zij zal zich bij de sectie Overheid bezighouden met zaken op het gebied van ruimtelijke ordening, privacy, handhaving en ondermijning. Van de Laar volgde in 2017 de postdoctorale specialisatiecursus Privacy en Persoonsgegevens aan de Tilburg University. Tot 2018 was zij advocaat Overheidsrecht en Privacyrecht bij Pot Jonker Advocaten.

Anke Strijbos

Anke Strijbos benoemd tot counsel bij Brinkhof

Anke Strijbos is vanaf 1 januari 2021 counsel bij advocatenkantoor Brinkhof. Strijbos is gespecialiseerd in collectieve (muziek)rechten, softwaregeschillen, privacyrecht en platformaansprakelijkheid. Strijbos adviseert omroepen over mediaregulering, collectieve rechten en piraterijbestrijding. Daarnaast behandelt zij zaken voor internettussenpersonen en digitale platforms over aansprakelijkheid, notice & take down, gegevensverstrekking en het ‘recht om vergeten te worden’. Strijbos begon haar carrière bij Brinkhof in 2015 en adviseert regelmatig in complexe privacygevoelige zaken. Eerder was Strijbos advocaat bij SOLV. en was ze nauw betrokken bij Clinic law incubator. De advocate voltooide de bachelor rechtsgeleerdheid aan het Utrecht Law College van de Universiteit Utrecht en de master Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Doorien Verhulst

Dorien Verhulst wordt partner Brinkhof

Per 1 januari 2021 is Dorien Verhulst benoemd tot partner bij advocatenkantoor Brinkhof. Zij is gespecialiseerd in informatierecht met een focus op auteursrecht, mediarecht en privacyrecht. Verhulst richt zich hierbij met name op de regulering van online platforms, de toegang tot data en reputatiebescherming. Zo versterkt zij Brinkhof’s groeiende praktijkgroep rondom online platforms en de data-economie. De advocate was eerder gedetacheerd als interim legal counsel bij het Amsterdamse kantoor van Google. Ze studeerde Information Law aan de Universiteit van Amsterdam en Intellectual Property aan de Fordham Law School in New York.

Joost Schmaal

Joost Schmaal tot partner Kennedy Van der Laan benoemd

Op 22 juli 2020 is Joost Schmaal benoemd tot partner van advocatenkantoor Kennedy van der Laan. Hij is sinds 2008 actief bij het kantoor als onderdeel van de praktijkgroep IT. Schmaal is gespecialiseerd in complexe uitbestedingen, IT-sourcing en IT-gerelateerde geschillen. Hij is adviseur van zowel kleine als grote cliënten in uiteenlopende sectoren zoals IT, verzekeraars en retail. Daarnaast is Schmaal lid van meerdere vakbladen gericht op informatietechnologie en recht. Regelmatig publiceert hij in juridische en niet-juridische vakbladen. De advocaat studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam in de richtingen Nederlands Recht en Engelse Taal & Cultuur. Zijn postdoctorale opleiding Informaticarecht aan de Grotius Academie rondde hij in 2014 cum laude af.