Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Aan de slag met de beslishulp datavolwassenheid

Wil je binnen je organisatie aan de slag met datagedreven werken? Bekijk dan de beslishulp datavolwassenheid.(link naar andere website) Dit is één van de kennisproducten die het programma Realisatie IBDS (Interbestuurlijke Datastrategie) onlangs lanceerde. De tool helpt organisaties om verantwoord datagedreven te werken.

Digitale Overheid 24 april 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Datavolwassen

Onlangs maakten zo’n 150 deelnemers aan een online meet-up kennis met de beslishulp datavolwassenheid. De tool beschrijft handelingsperspectieven om als organisatie stapsgewijs datavolwassener te worden. Dit wil zeggen: de mate waarin een organisatie over de noodzakelijke capaciteiten beschikt om effectief datagedreven te werken.

Verschillende niveaus

De beslishulp definieert 4 niveaus:

  1. Beginnend: De organisatie ziet het nut van data slechts beperkt in.

  2. Basis: De organisatie erkent het belang van datagedreven werken, maar weinig mensen in de organisatie beschikken over de juiste competenties om data te analyseren, rapporteren en presenteren.

  3. Gevorderd: De organisatie heeft datagedreven werken geïntegreerd in veel, maar niet alle (besluitvormings-)processen.

  4. Expert: Datagedreven werken is verweven in de organisatiecultuur.

Niet elke organisatie of elk team hoeft expert te worden maar voor wie wil groeien, geeft de beslishulp praktische handvatten. Er staat in duidelijke stappen beschreven hoe de weg eruit kan zien naar een niveau hoger. En welke acties daar bij komen kijken.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.