Menu

Zoek op
rubriek
Data&Privacyweb
0

Alexandra van Huffelen staatssecretaris Digitalisering

Alexandra van Huffelen (D66) is 10 januari 2022 door koning Willem-Alexander beëdigd als staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering. In deze rol coördineert zij de digitale ambities van het nieuwe kabinet.

Digitale Overheid 10 jan 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Onder de verantwoordelijkheid van de staatssecretaris vallen opgaven rond digitalisering, zoals innovatie, inclusie, digitale burgerrechten en de regie op de digitale infrastructuur.

Strategische hoofdlijnen

Digitalisering is niet exclusief van één staatssecretaris of één ministerie; in de maatschappij, bij alle departementen, overheden en uitvoeringsorganisaties staat digitalisering (hoog) op de agenda. De staatssecretaris staat aan de lat om de strategische hoofdlijnen bij digitalisering te bewaken. De aankomende maanden geeft zij de plannen verder vorm. De uitgewerkte plannen per beleidsterrein worden met de Voorjaarsnota – uiterlijk 1 juni 2022 – in de Tweede Kamer behandeld.

Over Alexandra van Huffelen

In kabinet Rutte III was Van Huffelen als staatssecretaris van Financiën verantwoordelijk voor de portefeuille toeslagen en douane. Daarvoor was ze Eerste Kamerlid, algemeen directeur bij het GVB Amsterdam en wethouder in Rotterdam

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.