Menu

Zoek op
rubriek
Data&Privacyweb
0

Amazon krijgt recordboete van 746 miljoen euro van Luxemburgse privacywaakhond

De Luxemburgse privacytoezichthouder Commission Nationale pour la Protection des Données (CNPD) heeft internetgigant Amazon een boete opgelegd van 746 miljoen euro voor het niet naleven van de Europese privacyregels. Het is de hoogste boete ooit uitgedeeld door een privacywaakhond in een EU-land.

Redactie Data&Privacyweb 11 aug 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De zaak loopt al sinds 2018 toen de Franse privacyorganisatie La Quadrate du Net een klacht indiende. Het Europese hoofdkantoor van Amazon is gevestigd in Luxemburg en valt daarom onder toezicht van de CNPD. De CNPD heeft nog geen uitleg gegeven over het besluit. Het is daarom nog onduidelijk om welke overtreding(en) het gaat. Amazon zelf zegt dat het zou gaan om het op een onjuiste manier van verwerken van persoonsgegevens.

De boete is op 16 juli al opgelegd, maar Amazon trad er pas op 30 juli mee naar buiten. Het besluit stond vermeld in een financieel document bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Volgens Amazon zijn de beschuldigingen ongegrond. Het bedrijf is daarom van plan beroep aan te tekenen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.