Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Australiër aangehouden wegens opzetten evil twin wifi-netwerk tijdens vlucht

De Australische politie heeft een 42-jarige man aangehouden. Tijdens een binnenlandse vlucht had hij een evil twin wifi-netwerk opgezet om inloggegevens van passagiers te stelen.

InformatiebeveiligingNederland 12 juli 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Mail- of socialmedia-account

Passagiers die verbinding maakten met het gratis draadloze netwerk werden naar een webpagina doorgestuurd. Daar kregen ze het verzoek om met hun mail- of socialmedia-account in te loggen. Deze gegevens werden vervolgens opgeslagen op de laptop van de verdachte. Medewerkers van de luchtvaartmaatschappij waarschuwden de autoriteiten waarna de man op Perth Airport werd gearresteerd.

Openbare wifi-hotspots

“Om een gratis wifi-netwerk te gebruiken zou je geen persoonlijke gegevens moeten invullen, zoals het inloggen via een mail- of socialmedia-account”, vertelt Andrea Coleman van de Australische politie. “Als je openbare wifi-hotspots wil gebruiken, installeer een bekend VPN op je apparaten om je data tijdens het internetten te versleutelen en beveiligen.” De Australische politie raadt mensen aan om wifi op de telefoon en andere elektronische apparaten uit te schakelen voordat ze naar openbare plekken gaan.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.