Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

CrowdStrike logicafout raakt wereldwijd 8,5 miljoen computers

De storing die de update voor beveiligingssoftware CrowdStrike afgelopen vrijdag veroorzaakte, heeft minder dan 1 procent van alle Windows-machines laten crashen. Het gaat om 8,5 miljoen computers wereldwijd, aldus Microsoft.

Informatiebeveiliging Nederland 22 juli 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Safe deployment en disaster recovery

“Hoewel het percentage klein was, laten de grote economische en maatschappelijke gevolgen het gebruik van CrowdStrike zien door bedrijven die veel vitale diensten aanbieden,” stelt het techbedrijf uit Redmond. Het incident toont de verbondenheid aan tussen wereldwijde cloudproviders, softwareplatforms, securityleveranciers, softwarebedrijven en hun klanten. Het onderstreept het belang voor ondernemingen in de techsector om te werken met safe deployment en disaster recovery.

Logicafout

Securitybedrijf CrowdStrike heeft een blog gepubliceerd, waarin het ingaat op wat er misging bij een routine configuratie-update voor de Falcon-beveiligingssoftware: “Deze configuratie-update veroorzaakte een logicafout die op getroffen systemen tot een systeemcrash en blue screen of death (BSOD) leidde.” Het bedrijf voegt eraan toe dat het dagelijks meerdere keren updates uitbrengt. “De configuratie-update veroorzaakte een logicafout die voor een crash van het besturingssysteem zorgde.” CrowdStrike is een onderzoek gestart naar hoe de logicafout zich kon voordoen.

Klik hier voor het bericht van CrowdStrike.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.