Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Datalek bij de politie; namen medewerkers gecompromitteerd

De politie heeft haar medewerkers gewaarschuwd voor een recent datalek. Oorzaak van het lek was een inbraak op een politieaccount.

Informatiebeveiliging Nederland 30 september 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Phishingmails

“Hierbij zijn werkgerelateerde contactgegevens van politiemedewerkers buitgemaakt. Behalve de namen van collega’s, gaat het verder niet om privégegevens of onderzoeksgegevens,” heeft de politie in een verklaring laten weten. De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar het voorval. Medewerkers is gevraagd om extra opmerkzaam te zijn op verdachte berichten en telefoontjes en phishingmails.

Meldpunt

Minister Van Weel van Justitie en Veiligheid heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over het datalek en daarbij vermeld dat werkgerelateerde contactgegevens van alle politiemedewerkers zijn ontvreemd. “Behalve de namen van politiemedewerkers, gaat het verder niet om privégegevens of onderzoeksgegevens. Momenteel wordt door de politie onderzoek gedaan naar de oorzaak en de impact van het incident. De politie heeft melding gemaakt van het lek bij de Autoriteit Persoonsgegevens”, aldus de minister. Tevens heeft de politie een meldpunt geopend waar medewerkers terechtkunnen met vragen.

Klik hier voor het bericht van de politie

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.