Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Datalek bij politie 'een nachtmerrie'

Minister van Veiligheid en Justitie David van Weel is donderdag ingelicht over een datalek bij de politie. Volgens de minister bezitten hackers de contactgegevens van vrijwel alle politiemedewerkers. Het gaat om telefoonnummers, emailadressen en namen. De strekking van de datalek wordt nader onderzocht. Voorzitter van de Nederlandse Politiebond Nine van Kooi noemt de lek op X "een nachtmerrie".

27 september 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Phishing 

In een korte brief aan de Tweede Kamer benadrukt de minister van Justitie dat bij de hack geen “privégegevens of onderzoeksgegevens” zijn buitgemaakt, het betreft alleen “werkgerelateerde contactgegevens”. Toch is het een ernstige zaak zoals blijkt uit de woorden van de voorzitter van de Nederlandse Politiebond op X. De politie heeft alle medewerkers gewaarschuwd voor phishing en andere verdachte berichten. 

Undercoveragenten 

De hack levert voor de meeste politiemedewerkers geen problemen op. Maar het uitlekken van namen en contactgegevens van speciale eenheden zoals arrestatieteams of undercoveragenten kan riskant zijn voor betrokkenen. Voor hen is het namelijk van belang dat hun anonimiteit is gewaarborgd. Volgens Van Weel wordt momenteel onderzocht wat de risico’s voor undercoveragenten zijn. Hij doet in het belang van het onderzoek geen verdere uitspraken.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.