Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Digitaal wijkagent ontvangt Haagse Cyber Veiligheidsfakkel

Burgemeester Van Zanen van de gemeente Den Haag heeft voor het eerst de Haagse Cyber Veiligheidsfakkel uitgereikt. De eer viel te beurt aan een digitaal wijkagent van het basisteam Zuiderpark.

Informatiebeveiliging Nederland 9 oktober 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Cyberpesten, sextortion, grooming en geldezels

De agent werd geprezen voor zijn inzet om Haagse burgers en ondernemers digitaal weerbaarder te maken. Op school geeft hij voorlichting over cyberpesten, sextortion, grooming en geldezels. Ook geeft hij workshops aan ouderen om digitale criminaliteit te herkennen.

Digitaal Veilig in de Wijk

De Ambassadeur Digitaal Veilig in de Wijk ontving eveneens een fakkel. Hij kreeg deze voor zijn werkzaamheden om kennis over digitale veiligheid te delen met wijkgenoten en bedrijven. Het is een initiatief van vrijwilligers, waarbij soms ook met de wijkagent wordt samengewerkt.

Goud waard

Van Zanen: “Criminelen weten steeds weer nieuwe manieren te bedenken om mensen en organisaties online te intimideren en geld of informatie afhandig te maken. Digitaal wijkagent Malek en wijkambassadeur Jurriaan die zich enorm inzetten om burgers en ondernemingen weerbaarder te maken, zijn daarom goud waard.”

Klik hier voor het bericht van de politie.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.