Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Digitale toegankelijkheid; doe geen dubbel werk!

Overheidsorganisaties maken soms gebruik van dezelfde digitale producten zoals sitearchief.nl of PRO websites. Meestal is de techniek van zo’n website of app voor al die organisaties (grotendeels) gelijk. Die hoeft dan ook maar 1 keer te worden onderzocht op toegankelijkheid. Als een leverancier een deelonderzoek van de techniek van het eigen product aanlevert, kunnen overheidsorganisaties dit in hun verklaring gebruiken als onderbouwing.

Rijksoverheid 27 februari 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Overzicht verklaringen

Het hergebruiken van toegankelijkheidsonderzoeken scheelt veel tijd en geld. Want daardoor hoeft niet iedere organisatie zelf een volledig onderzoek uit te voeren. Soms is er alleen nog een aanvullend deelonderzoek van de inhoud nodig.  Een overzicht van gratis beschikbare deelrapporten vind je op de website digitoegankelijk.nl (1). Dit overzicht is nog niet volledig. De komende periode wordt het verder aangevuld. Dus ben je van plan een onderzoek uit te laten voeren op een website of app waar ook andere overheidsorganisaties gebruik van maken? Kijk dan snel of er al een deelrapport beschikbaar is.

Help mee om dit overzicht compleet te maken

Jij kunt helpen om het overzicht verder uit te breiden. Mis je een rapport? Check dan altijd eerst bij de leverancier of er al een rapport beschikbaar is. Is dit niet het geval? Neem dan contact op (2). Ook wanneer je andere vragen of opmerkingen hebt. Wil je zelf aan de slag met digitale toegankelijkheid? Check dan de handige hulpmiddelen op de website(3). 

(1) https://www.digitoegankelijk.nl/ondersteuning/algemene-onderzoeken-platforms-en-apps

(2) https://www.digitoegankelijk.nl/aan-de-slag

(3) https://www.digitoegankelijk.nl/contact

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.