Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Doe mee: onderzoek MijnOmgevingen overheidsorganisaties

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) doet onderzoek naar het gebruik van MijnOmgevingen door Overheidsorganisaties. Hiervoor hebben zij een enquête opgesteld. Zij roepen zoveel mogelijk overheidsorganisaties op mee te werken aan het onderzoek. De enquête is in te vullen tot 18 juni.

6 juni 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Veel overheidsorganisaties gebruiken MijnOmgevingen om burgers en ondernemers van dienst te zijn. Het project Samenwerkende Portalen wil de krachten op dit gebied bundelen en samen optrekken waar dat mogelijk en wenselijk is. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties start met een landelijke verkenning. Hierin inventariseren zij waar organisaties staan en waaraan behoefte is. Ook kijken ze waar nog uitdagingen liggen. Hoe meer organisaties meedoen, hoe beter beeld zij krijgen. De online vragenlijst (1) staat tot 18 juni open.

MijnOmgeving

Een ‘MijnOmgeving’ is een persoonlijke online omgeving die door een overheidsorganisatie wordt beheerd. Zij doet dienst als klantportaal. Voorbeelden zijn MijnGemeente, MijnOverheid en soortgelijke portalen bij uitvoeringsorganisaties. In zo’n omgeving kunnen burgers en ondernemers hun persoonlijke gegevens inzien. Zij kunnen ze beheren en toegang krijgen tot producten en diensten van de overheid.

Voor wie is de vragenlijst bedoeld?

Ben jij een

  • directeur dienstverlening

  • hoofd afdeling Klant Contact Centrum (KCC)

  • programmamanager kanaalstrategie

  • product owner van portalen

  • medewerker met een coördinerende rol in de dienstverlening bij uitvoeringsorganisaties en gemeenten?

Doe dan mee en vul de enquête in. Het liefst samen met collega’s. BZK ontvangt namelijk graag één inzending per overheidsorganisatie.

Het invullen van de vragen (2) neemt naar schatting 15 minuten tijd in beslag.

(1) https://forms.office.com/e/n4m8RGztTL

(2) https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=qynwbtc_mE2bDtH1_t6m0eU2H2Zb8hNKj4S6zcX0koVUMTRGNDlPWFk4MDBXOTRaSkNGRlE4TUE5TS4u

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.