Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Focusgroepen ondersteuning inwoners digitale vaardigheden

De VNG gaat trainingen ontwikkelen voor gemeentemedewerkers die inwoners helpen met digitale vaardigheden. Heeft u als medewerker bij een gemeente direct contact met inwoners? Sluit u dan aan bij een van de focusgroepen die bijdragen aan de ontwikkeling van de trainingen.

VNG 12 september 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Nieuwe digitale ontwikkelingen

De komende jaren vinden er belangrijke digitale ontwikkelingen plaats op het gebied van DigiD, nieuwe inlogmiddelen en digitale machtigingen. Hierdoor zullen meer inwoners met vragen bij de gemeente aankloppen. We ontwikkelen daarom trainingen die u beter helpen te herkennen welke inwoners ondersteuning nodig hebben en hoe u ze op weg helpt door ze warm door te verwijzen naar bijvoorbeeld het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) of andere overheidsinstanties.

Wat gaan we doen?

Om deze e-learning en trainingen te kunnen maken hebben we uw input nodig. Dit gaan we ophalen in focusgroepen met medewerkers van verschillende gemeenten. Tijdens deze focusgroepen brengen we in kaart hoe inwoners met vragen over inloggen en machtigen op dit moment geholpen worden en bespreken we wat ervoor nodig is om dit te verbeteren. U kunt online aansluiten en het duurt slechts anderhalf uur.

U kunt aansluiten bij een van onze focusgroepen op de volgende momenten:

  • Donderdag 26 september, 14.30 - 16.00 uur

  • Maandag 30 september, 10.30 - 12.00 uur

  • Donderdag 3 oktober, 15.30 - 17.00 uur

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.