Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Gerechtshof ’s-Hertogenbosch gaat strafdossiers hoger beroep digitaal verstrekken

Vandaag heeft het gerechtshof ’s-Hertogenbosch met de uitrol van een nieuwe module weer een stap gezet in het digitaal werken in strafzaken. Dossiers kunnen voortaan niet alleen digitaal worden ontvangen, maar ook digitaal worden verstrekt en beheerd. Advocaten ontvangen strafdossiers in hoger beroep dan digitaal via Mijn Strafdossier.

Rechtspraak.nl 28 oktober 2020

In eerste instantie wordt deze digitaliseringsslag alleen gemaakt in kantonzaken en in politierechterzaken. Als dat goed gaat, komen er stap voor stap ook andere zaakstromen binnen het strafrecht bij.

Advocaten ontvangen het dossier van het gerechtshof, net als het dossier van de rechtbank, digitaal via Mijn Strafdossier. In een later stadium volgt er ook een digitale koppeling met het Openbaar Ministerie en met de Hoge Raad.

Andere gerechtshoven

Deze nieuwe digitale werkwijze is door het gerechtshof Den Haag een jaar lang getest. Inmiddels wordt zo’n 70% van de Haagse hoger beroepzaken op deze manier behandeld. Ook de andere hoven gaan hier nu geleidelijk aan mee aan de slag. Het gerechtshof Amsterdam is op 16 september begonnen en later dit jaar start het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden met deze nieuwe digitale werkwijze.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.