Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Heeft jouw organisatie al een bellijst bij cyberincidenten?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook als het gaat om cyberincidenten. DTC (Digital Trust Center) heeft daarom een handig hulpmiddel beschikbaar: de bellijst. Deze tool bestond al langer, maar is onlangs geactualiseerd.

Digitale Overheid 20 september 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De bellijst is toegankelijker gemaakt en is nu ook invulbaar. Waarom is het voor organisaties handig om zo’n lijst te hebben? Het antwoord is simpel. Wanneer er sprake is van een cyberincident helpt een bellijst snel te kunnen handelen en hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld bij een ransomware-aanval of grote IT-storing, en als je geen toegang meer hebt tot je digitale systemen. Op de lijst noteer je welke IT-dienstverlener(s) betrokken moeten worden bij acute cybernood. Of welke andere partijen moeten worden ingelicht.

Tips

Op de site van DTC vind je een downloadlink naar de bellijst. En een zestal tips over hoe je de tool op een handige manier gebruikt. Bijvoorbeeld welke partijen je op de lijst zet en hoe je deze up-to-date houdt. De ultieme tip: vergeet niet een printje te maken voor als je IT-systemen niet meer werken.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.