Menu

Zoek op
rubriek
Data&Privacyweb
0

Hoe te handelen bij een ransomware aanval

Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) heeft het ‘Incidentresponsplan Ransomware’ gepubliceerd. Hiermee kunnen organisaties zich voorbereiden op een aanval. Het document is een inspiratiebron om snel mee aan de slag te gaan en daarmee de digitale weerbaarheid te vergroten.

Digitale Overheid 21 jun 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Incidentresponscyclus

Ransomware kan een ernstige bedreiging vormen voor de dienstverlening van een organisatie. Daarom is het goed om vooraf te bedenken wat te doen. In het document beschrijft het NCSC de incidentresponscyclus. Die bestaat uit de stappen voorbereiding, identificatie, inperking, eliminatie, herstel en leerpunten. Per stap beschrijft het plan welke acties organisaties kunnen ondernemen om schade te voorkomen of beperken.

Verhogen weerbaarheid

In het ‘Incidentresponsplan Ransomware’ is veel aandacht voor de stap voorbereiding. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je een aanval snel ontdekt en welke basismaatregelen voor cybersecurity zijn belangrijk? Het incidentresponsplan kan ook op maat gemaakt worden voor een specifieke organisatie. Een stap extra die snel handelen in de praktijk makkelijker maakt. Voor meer informatie neem contact op met het NCSC.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.