Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

IBD organiseert de week van DPIA voor gemeenten

In de week van 16 september organiseert de Informatiebeveiligingsdienst van de VNG de week van de DPIA voor alle gemeenten in Nederland. Tijdens deze week benadrukken we het belang (en AVG-verplichting) van een goede Data Protection Impact Assessment (DPIA) met als doel de privacy van inwoners te beschermen.

VNG 17 september 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

DPIA

DPIA is een instrument om vooraf de privacyrisico’s van een gegevensverwerking in kaart te brengen, om daarop maatregelen te nemen om die risico’s tot een aanvaardbaar niveau te beperken. De DPIA vormt daarmee ook het bewijs dat er is nagedacht over passende maatregelen om risico's te beperken. 

De week van DPIA

De Informatiebeveilingsdienst (IBD) heeft een nieuwe handreiking Samen naar een kwalitatief goede DPIA gepubliceerd. Daarnaast organiseren we 3 webinars en publiceren we bewustwordingsmateriaal, waaronder een spannend stripverhaal over Super Privacy Officer. Ook roepen we de winnaar van de DPIA Award 2024, de prijs voor de beste gemeentelijke DPIA. Tijdens de week zetten we gemeenten aan DPIA's met elkaar te delen: veel DPIA's betreffen software en processen die (vrijwel) identiek zijn in elke gemeente.

Lees meer informatie over het programma op www.informatiebeveiligingsdient.nl.

IBD

De IBD ondersteunt gemeenten op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. De IBD is de sectorale CERT/CSIRT voor alle Nederlandse gemeenten.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.