Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Klantgegevens op straat door cyberaanval op horlogeverkoper

Horlogeband.com is afgelopen week getroffen door een cyberaanval. Hackers hebben de hand weten te leggen op privacygevoelige gegevens van mogelijk tienduizenden klanten. De horlogeverkoper heeft hen ingelicht over het voorval. Ook heeft hij het incident gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat meldt RTV Oost, dat als eerste medium schreef over de cyberaanval.

VPN Gids 29 januari 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Eigenaar informeert klanten over datalek

De cyberaanval werd maandag 22 januari opgemerkt, nadat Horlogeband.com per e-mail een tip had gekregen. Bij de aanval zijn persoonlijke gegevens als namen, woonadressen, telefoonnummers en aankoopgeschiedenis gestolen door de hackers.

Hoeveel klanten de dupe zijn van het datalek is onbekend. Mogelijk gaat het om tienduizenden klanten uit binnen- en buitenland. Zij zijn vorige week donderdag per e-mail geïnformeerd over de aanval en het datalek. “We hebben vastgesteld dat er data zijn ontvreemd. De ontvreemde data bestaan uit naam, adres, telefoonnummer, e-mail en aangekocht product”, zo schrijft het bedrijf.

Oprichter en eigenaar Rogier Koershuis is meerdere malen door RTV Oost benaderd voor een reactie, maar weigerde commentaar te geven op het voorval. Een medewerker van het bedrijf zei “er niets over te mogen zeggen” en verwees de journalist door naar Koershuis.

Klanten zijn boos over cyberaanval

Klanten zijn erg boos over de gang van zaken en steken hun onvrede niet onder stoelen of banken. “Ze zijn gehackt, blijkbaar kunnen ze zelfs hun database niet afschermen want alle gegevens zijn gejat. Dus naast onbetrouwbaar nog dom ook”, zo reageert iemand op reviewsite Trustpilot.

Een ander zegt: “De cybersecurity is het toppunt van amateurisme. Ik heb zojuist één keer bij ze besteld, wat al een mega frustrerende ervaring was, en kreeg ook meteen een e-mail dat al m’n data was gestolen. Ik ben woedend. Super cool, echt zo gaaf dit.” Een derde ontevreden klant schrijft: “Eén keer wat besteld. Netjes geleverd, maar een week later mijn data gelekt. Beetje jammer.”

De Autoriteit Persoonsgegevens bevestigt dat het datalek bij de toezichthouder is gemeld. Een woordvoerder kan echter niets zeggen over de omvang of de impact van het lek. Hij roept betrokkenen op om alert te zijn op phishing.

Dit moet je weten over Horlogeband.com

Horlogeband.com werd in 2003 opgericht en is naar eigen zeggen marktleider in Nederland met de verkoop van horlogebanden en horlogeboxen. Het assortiment van de retailer bestaat uit meer dan vijfduizend soorten horloges en ruim tienduizend horlogebanden. Het bedrijf heeft een internationale klantenkring: naast Nederlandse klanten heeft de verkoper ook winkels in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Tevens beheert Horlogeband.com de webshops van Kish, de grootste leverancier van Casio-horloges in Europa. Tot slot organiseert de verkoper jaarlijks het NK Horlogegooien.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.