Menu

Zoek op
rubriek
Data&Privacyweb
0

MijnGegevens app: veel downloads, hoge waardering

Digitale Overheid 27 jun 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De MijnGegevens app is sinds de lancering begin april al ruim 100.000 keer geïnstalleerd. Gebruikers zijn bovendien positief, zo vertelt Logius in een nieuwsbericht.

De MijnGegevens app biedt mensen de mogelijkheid om persoonlijke gegevens die de overheid heeft geregistreerd snel in te zien. Bijvoorbeeld inkomensgegevens of wanneer de volgende APK is. Belangrijke data, zoals de verloopdatum van een paspoort, kunnen direct aan de agenda toegevoegd worden.

Het kabinet wil Nederlanders meer regie en inzicht geven op het gebruik van hun gegevens bij de overheid. De MijnGegevens app is hierin een belangrijke stap. De app geeft eenvoudig inzicht welke gegevens door de overheid zijn geregistreerd en iemand ziet direct in de app waar hij/zij moeten zijn als er als er iets niet klopt.

Waardering

Gebruikers van de MijnGegevens app van MijnOverheid zijn positief over de applicatie, blijkt uit de score in de app stores. De App krijgt 4 van 5 sterren in de Apple Store. De app wordt als overzichtelijk en gebruiksvriendelijk ervaren, schrijft Logius in een nieuwsbericht. Ook bevat meer nuttige gegevens dan men in eerste instantie had verwacht.

Verantwoordelijkheid

Logius is verantwoordelijk voor het beheer van MijnOverheid en de MijnGegevens app in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarbij zorgt Logius voor de beschikbaarheid, juiste werking, toegankelijkheid en beveiliging van de apps.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.