Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Nieuwe aanbeveling post-quantumcryptografie

De Europese Commissie heeft op 11 april 2024 een aanbeveling gepubliceerd rondom de transitie naar post-quantumcryptografie (PQC). Dit op basis van discussies met lidstaten die begin januari dit jaar in de Raadswerkgroep Cyber zijn gestart.

Digitale Overheid 17 april 2024

Door de komst van krachtige quantumcomputers moet men, ook internationaal, op zoek naar een betere beveiliging van gevoelige communicatie en vertrouwelijke informatie.

PQC als oplossing

Het zo snel mogelijk overschakelen op post-quantumcryptografie is een van de oplossingen. Dit nieuwe soort cryptografie moet de kwetsbaarheden van de huidige asymmetrische cryptografie wegnemen. Het is gebaseerd op wiskundige problemen, die zelfs voor quantumcomputers moeilijk op te lossen zijn.

Gezamenlijke routekaart

De aanbeveling beschrijft de noodzaak van een gecoördineerde aanpak van de overgang naar een quantumveilige digitale infrastructuur. Dit helpt EU-lidstaten een consistente strategie te ontwikkelen. Het is een eerste stap naar een gezamenlijke EU-routekaart voor de transitie naar post-quantumcryptografie.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.