Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Nieuwe Wmebv-hulpgids beschikbaar voor gemeenten

De Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer (Wmebv) treedt naar verwachting op 1 januari 2025 in werking. Om gemeenten een overzicht te bieden van de verplichtingen en mogelijkheden heeft de VNG een hulpgids opgesteld.

VNG 18 juli 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Bekijk de hulpgids Wmebv: e-formulieren en notificeren (pdf, 5,5 MB)

Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer (Wmebv)

Met de Wmebv krijgen inwoners en ondernemers het recht om officiële berichten elektronisch aan gemeenten en andere overheidsorganisaties te versturen. Het gaat om berichten die bijvoorbeeld gaan over een aanvraag, beschikking, besluit, klacht of zienswijze. Gemeenten hebben verschillende mogelijkheden om aan de wetgeving te voldoen.

E-formulieren en notificaties

De hulpgids beschrijft waar gemeenten aan moeten voldoen om Wmebv-proof te zijn. Het biedt uitgebreide handvatten voor het inrichten van e-formulieren en notificaties. Daarnaast bevat het praktijkverhalen en inzichten van verschillende gemeenten, samenwerkingsverbanden, leveranciers en consultants.

Meer informatie

  • Projectpagina Wmebv : voor verdere ondersteuning met onder andere een stappenplan, checklist, model-aanwijzingsbesluit en verwijzingen naar de UPL-lijst met Wmebv-kenmerk

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.