Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Ontwerptraject voor betere online dienstverlening

De mogelijkheden om online zaken te doen met de overheid nemen alleen maar toe. Hierdoor is het soms lastig om de juiste informatie te vinden die nodig is. De overheid wil burgers en bedrijven zo goed mogelijk helpen, ongeacht waar zij aankloppen. Wat betekent dit voor online dienstverlening? Dat is waar het Ontwerptraject Gezamenlijk Beeld van online publieke- en persoonlijke dienstverlening zich over buigt en jij kunt meedenken en meedoen!

Digitale Overheid 23 mei 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Ontwerptraject

Dit ontwerptraject is in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en hiervoor is een basisteam opgezet met online professionals van publieke dienstverleners, Overheid.nl, MijnOverheid.nl en Dienst Publiek en Communicatie (Rijksoverheid). Het ontwerptraject moet leiden tot een gezamenlijk beeld van online publieke- en persoonlijke dienstverlening. De focus ligt op de dienstverlening op overheid.nl in relatie tot MijnOverheid.nl. Ook wordt er gekeken naar andere overheidsbrede portalen en publieke websites. 

Het gezamenlijk beeld moet zorgen voor 1 overheidsbeleving en voorzien in de behoeften. Daarom staan de mensen (de gebruikers) centraal en worden zij het hele traject betrokken.

Iedereen kan meedenken en meedoen

Er is sprake van een open werkwijze en dit betekent dat alle geïnteresseerden en professionals op het gebied van online kunnen meedenken en meedoen. Zo wordt het basisteam ondersteund door een community en wordt er gebruikgemaakt van een expertgroep. Deze groep geeft feedback op het proces en de resultaten.  

Doe jij ook mee? Deel je feedback en ideeën via het Slack kanaal ‘Ontwerptraject Gezamenlijk Beeld’ van Code for NL (1). Dit kanaal is open tot eind augustus 2024 en je kunt er de laatste ontwikkelingen volgen. Ook worden er een aantal interactieve bijeenkomsten georganiseerd: 

  • Op 4 juni van 16.00 tot 17.00 uur (online). Je kunt je nu aanmelden via de Meetup van Code for NL (2). 

  • Op 11 juli (online). 

  • Op 15 augustus (fysiek). 

Benieuwd naar eerdere inzichten? Bekijk onderstaande afbeelding met de inzichten uit de verkenningssessie van oktober 2023.  

(1) https://codefornl.slack.com/archives/C0749JQSXMF

(2) https://www.meetup.com/code-for-nl/events/301186029/?isFirstPublish=true

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.