Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

OpenAI van ChatGPT sluit deal met News Corp over gebruik content

OpenAI, de ontwikkelaar achter ChatGPT, heeft een deal gesloten met News Corp om toegang te krijgen tot de content van het nieuwsconcern. Deze meerjarige samenwerking geeft de AI-developer toegang tot nieuwsbronnen als The Wall Street Journal, New York Post, The Times, The Daily Telegraph, en meer.

VPNgids 24 mei 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Dit wordt gerapporteerd door verschillende bronnen, waaronder OpenAI zelf (1).

Door de deal krijgt OpenAI toestemming om de inhoud van nieuwsoutlets van News Corp te gaan tonen aan haar eigen AI-tool-gebruikers om hun vragen te beantwoorden. Ook kan de ChatGPT-ontwikkelaar de data gaan gebruiken om haar producten te verbeteren. OpenAI hoopt gebruikers hierdoor beter te kunnen voorzien van betrouwbare informatie en bronnen.

News Corp geeft OpenAI toegang tot The Wall Street Journal en meer

OpenAI krijgt toegang tot verschillende nieuws- en informatiesites waaronder, onder andere, grote Amerikaanse namen als The Wall Street Journal, Barron’s, MarketWatch, Investor’s Business Daily, FN, en New York Post.

Ook The Times, The Sunday Times, en The Sun uit het Verenigd Koninkrijk en The Australian, news.com.au, The Daily Telegraph, The Courier Mail, The Advertiser, en Herald Sun uit Australië maken deel uit van het pakket. Hiernaast krijgt OpenAI ook toegang tot andere, niet specifiek genoemde, nieuwsbronnen van News Corp.

De AI-chatbotbeheerder krijgt geen toegang tot content van andere bedrijven gelieerd aan News Corp.

Waarde van de deal geschat op meer dan 250 miljoen dollar

The Wall Street Journal, één van de sites die onderdeel uitmaakt van News Corp, rapporteert dat de deal meer dan 250 miljoen dollar waard zou zijn over een looptijd van vijf jaar tijd (2).

News Corp en OpenAI zelf hebben geen expliciete uitspraken gedaan over de financiële aspecten van de deal.

News Corp gaat ook journalistieke expertise delen

Naast het leveren van content zal News Corp ook journalistieke expertise gaan delen met OpenAI om ervoor te zorgen dat de ‘hoogste journalistieke standaarden’ worden gewaarborgd in het gehele aanbod van de AI-partij. Hoe dit specifiek gaat werken en wat het precies inhoudt is nog niet duidelijk.

CEO’s reageren positief op de samenwerking

Zowel Robert Thomson, Chief Executive van News Corp, en Sam Altman, CEO van OpenAI reageren positief op de nieuwe samenwerking. Vrij vertaald stelt Thomson dat “deze historische overeenkomst een nieuwe standaard zal stellen voor waarheidsgetrouwheid, deugdzaamheid en waarde in het digitale tijdperk. […] Dit mijlpaalakkoord is geen einde, maar het begin van een prachtige vriendschap waarin we ons gezamenlijk inzetten om inzicht en integriteit te creëren en direct te leveren.”

“We hechten veel waarde aan News Corp’s geschiedenis als leider in het verslaan van het laatste nieuws over de hele wereld, en we zijn enthousiast over het verbeteren van de toegang tot kwalitatief hoogstaande berichtgeving voor onze gebruikers. Samen leggen we de basis voor een toekomst waarin AI de normen van journalistiek van wereldklasse diep respecteert, verbetert en handhaaft.”, aldus Altman (originele quote in het Engels).

(1) https://openai.com/index/news-corp-and-openai-sign-landmark-multi-year-global-partnership/

(2) https://www.wsj.com/business/media/openai-news-corp-strike-deal-23f186ba

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.