Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Smartphones; toestaan of niet? Helderheid dankzij een ethisch gesprek

Moeten we smartphones op school toestaan, of niet? Het is een vraag die op veel scholen leeft. Zo ook op X11, een school voor media en vormgeving in Utrecht. Hoe kom je tot het antwoord op deze vraag? X11 organiseerde een sessie met het hele team aan de hand van het Ethiekkompas van Kennisnet: een praktische tool voor onderwijsteams met een ethische vraag rond digitalisering. De VO-raad en Kennisnet volgden de stappen die het team samen doorliep om tot een antwoord te komen.

VO-raad 10 mei 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Op X11 zien ze dat smartphones aan de ene kant verrijkend, en aan de andere kant verstorend zijn. Docenten en schoolleiding voelen de onrust in school door mobieltjes groeien. Maar de school ziet het ook nadrukkelijk als haar opdracht leerlingen goed om te leren gaan met technologie, en kun je smartphones dan wel verbannen?

Aanleiding voor een gesprek. Om dat gesprek gefundeerd en gestructureerd te voeren, organiseerde X11 een sessie met het hele team aan de hand van het Ethiekkompas van Kennisnet. Deze gespreksmethodiek stelt waarden centraal, en levert een gestructureerde reflectie en afgewogen antwoord op.

Lees hier verder

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.