Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Staatssecretaris noemt cruciale rol digitale toegankelijkheid

Afgelopen 13 juni heeft staatssecretaris Alexandra van Huffelen gesproken op het Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid, dat in Driebergen plaatsvond. Tijdens haar toespraak benadrukte ze de noodzaak voor digitale toegankelijkheid, zodat iedereen mee kan doen in de digitale samenleving. Volgens haar misschien wel het belangrijkste aspect van haar Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren (1).

Digitale Overheid 14 juni 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Van Huffelen wees ook op het belang van fysieke hulp en ondersteuning door de Informatiepunten Digitale Overheid (IDO). Nu kunnen mensen op verschillende 680 punten terecht voor hulp en informatie over de (digitale) overheid. Vorig jaar zijn hier 100.000 vragen gesteld.

De European Accessibility Act

Het congres stond dit jaar in het teken van de naderende inwerkingtreding van de European Accessibility Act in 2025 voor private organisaties. Deze wetgeving, die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voorbereidt, zal ervoor zorgen dat bedrijven en organisaties hun digitale diensten beter toegankelijk maken. Om deze Act in te voeren, zijn 7 Nederlandse wetten aangepast en zijn 6 toezichthouders aangewezen om de naleving te waarborgen.

Best practices

Een belangrijk onderdeel van het congres was de uitwisseling van best practices op het gebied van digitale toegankelijkheid. Er was uitgebreide aandacht voor praktische tips en technieken, zoals het correct opmaken van pdf-documenten, het gebruik van voldoende kleurcontrast op websites, en tips voor organisaties om digitale toegankelijkheid te integreren in hun bedrijfsvoering.

Dit was de vijfde editie van het Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid 2024 en werd georganiseerd door de Internet Academy (2).

(1) https://www.digitaleoverheid.nl/kabinetsbeleid-digitalisering/werkagenda/

(2) https://www.internetacademy.nl/

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.