Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Subsidie voor samenwerken aan versterking cyberweerbaarheid

Vanaf 2 september 2024 staat de subsidieregeling Versterking Cyberweerbaarheid van het Digital Trust Center (DTC) weer open. DTC heeft deze regeling ingesteld om publiek private samenwerking op het gebied van cyberveiligheid te stimuleren. Dit jaar staat de subsidieregeling voor het eerst ook open voor samenwerkingsprojecten in Caribisch Nederland.

Digitale Overheid 3 juli 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Samenwerken aan cyberweerbaarheid

Het doel van de subsidieregeling is om cyberweerbaarheidsnetwerken te creëren. Bedrijven en (overheids)organisaties brengen ieder hun eigen kennis en kunde in. Ze werken langdurig samen aan het vergroten van de cyberweerbaarheid binnen en tussen (niet-vitale) branches, sectoren, regio’s en ketens.

In 2024 is er een bedrag van 600.000 euro beschikbaar. Dit gaat naar de beste projectplannen gericht op het verhogen van de cyberweerbaarheid van bedrijven en organisaties. De maximale ondersteuning per project bedraagt 150.000 euro. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert de subsidieregeling uit.

Sinds de lancering van deze subsidieregeling in 2018 zijn er al 37 samenwerkingsprojecten gesubsidieerd.

Initiatieven Caribisch Nederland

DTC wil ook in Caribisch Nederland helpen de cyberweerbaarheid te versterken. Daarom staat de subsidieregeling dit jaar ook open voor samenwerkingsprojecten in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. DTC hoopt dat veel bedrijven en organisaties initiatieven zullen nemen om samen een projectplan in te dienen.

Dien je project in

Heb je een goed idee of plan voor het verbeteren van de cyberweerbaarheid van bedrijven en organisaties in jouw branche, sector, regio of ketenproces? Werk je hierbij samen met minimaal 2 bedrijven en/of organisaties? Dan komt jouw project mogelijk in aanmerking voor de subsidieregeling Versterking Cyberweerbaarheid 2024. Je kunt een projectplan indienen tussen 2 september en 14 oktober 2024. Meer informatie over het aanmeldproces en de voorwaarden vind je op de website van RVO.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.