Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Verbod op Chinese telecommunicatie en camera’s

De Federal Communications Commission (FCC), de Amerikaanse telecom- en mediatoezichthouder, heeft verkoop en import van telecommunicatieapparatuur van het Chinese Huawei verboden. De regering Biden vindt het telecombedrijf een onaanvaardbaar risico voor de Amerikaanse nationale veiligheid.

Informatiebeveiliging Nederland 28 november 2022

Geheime diensten

Import en verkoop van apparatuur van vier andere Chinese bedrijven wordt eveneens verboden. Het gaat om Hikvision en Dahua die slimme camera’s produceren, telecomconcern ZTE en fabrikant van radiosystemen Hytera. Ook andere landen hebben het gebruik van telecomapparatuur van Huawei verboden of beperkt. Geheime diensten van Westerse landen beschouwen Huawei als een verlengstuk van de Chinese overheid. Het betreft onder meer Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Japan en Zweden.

5G-telecomnetwerk

De Britse overheid heeft ministeries verboden om op gevoelige locaties Chinese beveiligingscamera’s aan te brengen. “Ministeries zijn opgedragen om het gebruik van dergelijke apparatuur op gevoelige locaties, die zijn gemaakt door bedrijven die onder de Chinese nationale inlichtingenwetgeving vallen, te staken”, aldus cabinet office minister Oliver Dowden. “Aangezien beveiligingsoverwegingen cruciaal zijn op deze locaties, ondernemen we nu actie om te voorkomen dat beveiligingsrisico’s zich kunnen voordoen.” In Nederland geldt een verbod voor Huawei om mee te werken aan vitale onderdelen van het 5G-telecomnetwerk.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

KENNISPARTNER

Elise Troll