Menu

Filter op
content
Data&Privacyweb
0

Verkiezing ‘Best Beschreven Algoritme’

Het Algoritmeregister van de Nederlandse Overheid bestaat in december precies 1 jaar. En daarom organiseert het projectteam de ‘Best Beschreven Algoritme’ verkiezing. Dus publiceerde jouw organisatie een algoritme dat als voorbeeld kan dienen voor andere organisaties? Of vind je een bepaald algoritme glashelder beschreven? Nomineer deze dan voor de verkiezing. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de ‘Best Beschreven Brunch’ op 21 december 2023.

Digitale Overheid 21 november 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Iedereen kan nomineren

Nomineer uiterlijk 15 december 2023 het algoritme dat volgens jou het best beschreven is. Iedereen mag een algoritme nomineren: trots op je eigen werk, op een buurgemeente of onder de indruk van een initiatiefnemer? Nomineer die dan(link naar andere website). Alle genomineerden krijgen in ieder geval ‘feedback’ op hun omschrijving. Nog belangrijker: iedere deelnemer en nominatie draagt bij aan het gesprek over de kwaliteit van algoritmebeschrijvingen.

Criteria

Een deskundige jury bepaalt uiteindelijk de winnaar op basis van de volgende criteria:

  1. Zijn alle relevante velden voor dit algoritme ingevuld?

  2. Voelt de beschrijving als echte transparantie? Helpt het om de informatiepositie van burgers of bedrijven te verbeteren?

  3. Is de informatie begrijpelijk voor niet-technici en mensen buiten de eigen organisatie? Staat er geen jargon in de beschrijving?

  4. Is de informatie actueel?

  5. Is de technische en ethische informatie helder beschreven?

Best beschreven brunch

Wil jij aanwezig zijn bij de “Best beschreven brunch” en de winnaar feliciteren? Dat kan, meld je aan voor het eenjarig bestaan(link naar andere website). Na afloop van de brunch kun je direct een demo van het Algoritmeregister bijwonen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.