Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

VNG en IBD publiceren nieuwe standaard verwerkersovereenkomst gemeenten

De standaard verwerkersovereenkomst gemeenten versie 1.00 is gereed en gepubliceerd. De nieuwe standaardovereenkomst kwam tot stand in nauwe samenwerking met gemeenten en leveranciers en met steun van de Taskforce Samen Organiseren. 

VNG Realisatie 3 augustus 2018

Aanleiding en doel
Het is complex gebleken om op basis van reeds bestaande modellen tot afspraken te komen over de verwerking van persoonsgegevens. Na een inventarisatie en gesprekken met gemeenten en leveranciers bleek dat het wel degelijk mogelijk is om tot standaardafspraken te komen op de onderdelen die wettelijk verplicht zijn. De standaard verwerkersovereenkomst bevat deze onderdelen. Het doel van het document is om het gemeenten en hun leveranciers makkelijker te maken om tot afspraken te komen over de verwerking van persoonsgegevens.

Dit product bevat de gemeentelijke standaard voor een verwerkersovereenkomst. Deze standaard wordt gebruikt als aanvulling op een hoofdovereenkomst nadere afspraken te maken over de omgang met persoonsgegevens.

Verplicht
De standaard verwerkersovereenkomst gemeenten wordt op initiatief van de Taskforce Samen Organiseren in september aangeboden aan het College van Dienstverlening om als standaard te worden vastgesteld. Gemeenten en leveranciers zijn in principe verplicht gebruik te maken van deze standaard. Als partijen dat niet doen, of wijzigingen in de standaard aanbrengen, moeten zij gemotiveerd vastleggen waarom zij de standaard niet gebruiken, dan wel daarvan afwijken.

Klik hier om de Standaard Verwerkersovereenkomst Gemeenten te bekijken.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.