Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

VS: Quantumcomputers nu al dreiging vanwege ‘store now, break later’ strategie

“Kwaadwillende partijen zijn al bezig met een ‘store now, break later’ strategie, en verzamelen nu versleutelde data om die later te kraken zodra ze over quantumcomputers beschikken. Dit brengt onze nationale geheimen en toekomstige operaties in gevaar,” aldus Harry Coker, National Cyber Director van het Witte Huis.

InformatieBeveiligingNederland 4 september 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid

“Public-key encryptie zal dan risico lopen,” vervolgt Coker. “Het kraken van encryptie bedreigt de drie cruciale pijlers van cybersecurity: vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid.” Hij benadrukt dat het belangrijk is om maatregelen te nemen om voorbereid te zijn op de komst van quantumcomputers.

Encryptie-transitie

Verschillende landen investeringen nu al fors in in het onderzoek naar quantumcomputers. “Wat een grote veiligheidsdreiging kan zijn, aangezien ze strategische voordelen willen behalen en domineren in cyberspace”, stelt Coker. “Gegeven de omvang en potentiële impact van de dreiging moeten we met grote spoed handelen.” Volgens hem zijn er veel middelen vereist om van de ‘encryptie-transitie’ een succes te maken. Zo zullen er mensen nodig zijn die post-quantum encryptie-algoritmes kunnen implementeren.

Klik hier voor het bericht van de National Cyber Director van het Witte Huis.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.