Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Wet digitale overheid: invoering vanaf 1 juli

De Eerste Kamer heeft op 21 maart ingestemd met het wetsvoorstel digitale overheid. Hierin staat met welke middelen mensen kunnen inloggen bij de overheid. De Wet digitale overheid (Wdo) zal vanaf 1 juli van dit jaar gefaseerd worden ingevoerd.

Informatiebeveiliging NL 2 april 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Meer flexibiliteit

De Wdo is een kaderwet. Hij omschrijft algemene principes, verantwoordelijkheden en procedures maar bevat geen gedetailleerde regels. Dit zou voor meer flexibiliteit moeten zorgen. Door de Wdo kunnen mensen via publieke én private inlogmiddelen digitaal zaken doen met onder andere gemeenten en zorginstanties.

Betrouwbaarheidsniveau

Publieke dienstverleners zijn volgens deze wet verplicht om per dienst te bepalen welk betrouwbaarheidsniveau nodig is voor toegang tot hun digitale dienstverlening. Tevens zijn zij verplicht de inlogmiddelen die de minister van Binnenlandse Zaken heeft toegelaten, te accepteren voor hun digitale diensten. Aanbieders dienen blijvend te voldoen aan toelatingseisen van deze inlogmiddelen. Dat geldt zowel voor DigiD, eHerkenning als voor mogelijke nieuwe private inlogmiddelen voor burgers en bedrijven.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.