Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Ziekenhuismedewerker geschorst na lekken gegevens influencer

Een medewerker van het Franciscus Gasthuis en Vlietland ziekenhuis in Rotterdam is geschorst na het lekken van gegevens over een bekende influencer. De werknemer bevestigde in een besloten Facebookgroep dat Selma Omari was bevallen van een dochter. Het ziekenhuis heeft melding gedaan van het voorval bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat bevestigt het Franciscus Gasthuis en Vlietland ziekenhuis na berichtgeving door de NOS.

vpngids.nl 10 augustus 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Privacygevoelige details belanden in besloten Facebookgroep

Een lid van de chatgroep ‘Fadim’s Beautyspace’, een besloten Facebookgroep met meer dan 70.000 leden, plaatste het bericht dat Omari op dinsdagochtend 1 augustus was bevallen van een dochter. Naast het geslacht vermeldde de persoon in kwestie ook de naam en de geboortetijd van het kind.

De naam van deze Facebook-gebruiker was niet direct te herleiden tot een medewerker van het ziekenhuis. Een ander groepslid, die bevestigde dat de bevalling had plaatsgevonden, daarentegen wel. Het blijkt om een medewerker van de administratie-afdeling te gaan.

Ziekenhuis neemt de kwestie hoog op

Het Rotterdamse ziekenhuis onderzocht het bericht. “Helaas hebben wij moeten concluderen dat er sprake is geweest van een datalek via social media berichtgeving in een besloten Facebookgroep”, zo zegt het ziekenhuis in een reactie.

“Wij betreuren dit ten zeerste en nemen dit heel hoog op. De desbetreffende patiënt is door ons op de hoogte gebracht van de situatie. De collega in kwestie is hierop aangesproken en passende disciplinaire maatregelen worden genomen”, schrijft het Franciscus Gasthuis en Vlietland ziekenhuis verder.

De betreffende medewerker is afgelopen woensdag geschorst. De persoon in kwestie heeft niet langer toegang tot patiëntgegevens. Tot slot laat het ziekenhuis weten dat ze het voorval heeft gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Dit moet je weten over Selma Omari

Selma Omari is een influencer met meer dan 500.000 volgers op Instagram. Ze had een relatie met rapper Boef en deed mee aan het RTL-programma De Verraders. Ze deed haar best om de bevalling zo veel mogelijk uit de publiciteit te houden. Op vrijdag 4 augustus vertelde ze op haar kanaal van de zwangerschap en geboorte van haar dochter. “Ik vroeg God om een zielsverwant en hij gaf mij jou”, zo schreef ze op Instagram.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.