Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

AP publiceert voorbeeldbrief voor intrekken toestemming kind

15 maart 2023

Hieronder vind je een voorbeeldbrief die de Autoriteit Persoonsgegevens heeft opgesteld. Deze kun je gebruiken als een organisatie geen toestemming meer heeft om het beeldmateriaal van jouw kind te gebruiken:

Geachte [….],

Op uw website / social media-account [www…...nl] heeft u foto’s/video’s gepubliceerd waarop mijn kind [naam] herkenbaar in beeld is. Ik verzoek u vriendelijk om al het beeldmateriaal te verwijderen waarop mijn kind te herkennen is.

In totaal gaat het om [aantal] foto’s / video’s. U vindt het beeldmateriaal op deze pagina(’s):

Een foto of video waarop iemand herkenbaar in beeld is, is een bijzonder persoonsgegeven. Met dit verzoek beroep ik mij op artikelen 8 en 9 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Ik maak u erop attent dat het gebruik van de persoonsgegevens van mijn kind onrechtmatig is vanaf het moment dat ik, als wettelijk vertegenwoordiger van mijn kind, mijn toestemming heb ingetrokken. Op www.autoriteitpersoonsgegevens.nl vindt u meer informatie over de regels.

Wilt u mij uiterlijk [datum] [bijvoorbeeld twee weken na dagtekening van deze brief] via [e-mailadres of bovenstaande contactgegevens] laten weten of en zo ja, wanneer u het beeldmateriaal van mijn kind heeft verwijderd of gaat verwijderen?

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking,

Met vriendelijke groeten, [naam]

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.