Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

100 organisaties oefenen een cybercrisis

Op 31 oktober 2022 vindt de vierde Overheidsbrede Cyberoefening plaats. Dit jaar is er een nieuw onderdeel aan de oefening toegevoegd, het simultaan mee-oefenen.  Meer dan 100 organisaties gaan op die manier zelf ervaren hoe ze een cybercrisis kunnen bezweren. Uiteraard kunnen deelnemers net als voorgaande jaren ook online deelnemen (1) aan deze interactieve cyberoefening.

Digitale Overheid 24 oktober 2022

Inbellen

De organisaties die binnen hun eigen organisatie mee-oefenen zijn goed voorbereid.  Zij ontvingen een toolkit, injects, het scenario en een observatiekader. Al deze documenten staan na afloop van de cyberoefening online zodat geïnteresseerden de oefening ook na 31 oktober nog kunnen uitvoeren.  Tijdens de Overheidsbrede Cyberoefening belt dagvoorzitter Chris van ’t Hof regelmatig met de lokale crisisteams om te horen hoe het hen vergaat.

Webinars

Er werden dit jaar ook weer verschillende cyberwebinars uitgezonden. Onder andere de AIVD, VNG, Provincie Gelderland, NCSC, de Politie en verschillende ministeries verzorgden een sessie. 

  1. https://www.weerbaredigitaleoverheid.nl/programma-onderdelen/sessie/970822d8/

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.