Menu

Zoek op
rubriek
Data&Privacyweb
0

Apple: techbedrijven moeten vertrouwen terugwinnen

Privacyschendingen hebben het vertrouwen van gebruikers in techbedrijven geschaad. Het is aan deze bedrijven om dat vertrouwen nu terug te winnen. Dat heeft Apple-topman Tim Cook recentelijk gezegd tegenover de Australian Financial Review.

Informatiebeveiliging Nederland 25 aug 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Surveillancetool

Cook stelt dat veel meer mensen aan hun privacy hechten tegenwoordig: “Tien jaar geleden was privacy een nicheprobleem. Tegenwoordig is het één van de grote problemen waar mensen aan denken, omdat mensen weten dat het web in een surveillancetool is veranderd, en dat het maken van gedetailleerde profielen van personen veel verder gaat dan acceptabel is.”

Backdoors

Volgens de CEO van Apple werkt technologie alleen als mensen er vertrouwen in hebben. In enkele gevallen hebben techbedrijven dat vertrouwen echter geschaad. “Het is aan ons allemaal om dat vertrouwen terug te winnen”, gaat Cook verder. Hij waarschuwt ook voor het gevaar wanneer techbedrijven backdoors toevoegen, aangezien iedereen die backdoor dan kan gebruiken. “Dus moet je ervoor zorgen dat het systeem zelf robuust en duurzaam is, anders kun je in de securitywereld zien wat er zal gebeuren. Elke dag lees je over datalekken of ransomware,” aldus Cook.

 

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.