Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Bankhelpdeskfraude via telefoonspoofing nog steeds mogelijk

Kwaadwillenden kunnen nog steeds mensen bellen met het telefoonnummer van hun bank. NOS heeft dit onlangs gemeld naar aanleiding van eigen onderzoek.

Informatiebeveiliging Nederland 12 augustus 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Raad van State

Er wordt al jaren gewerkt aan een wetsvoorstel waarin telecomproviders verplicht worden om telefoonspoofing aan te pakken. Hiervoor is echter een wijziging van de telecomwet nodig. Op dit moment is niet bekend wat de status van het wetsvoorstel is. Wanneer het gereed is, zal het eerst voorgelegd dienen te worden aan de Raad van State. Vervolgens kan de Tweede en Eerste Kamer erover stemmen. Oorspronkelijk was het plan dat het wetsvoorstel in het derde kwartaal van 2021 zou verschijnen.

Nederlandse Vereniging van Banken

Telecombedrijven beschikken volgens de NOS over een lijst met de meestgebruikte banktelefoonnummers om te voorkomen dat deze worden gespoofd. Samen met banken hebben telecomproviders ook al maatregelen genomen om sms-phishing met alphanumerieke en numerieke nummers tegen te gaan. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) wil extra waarschuwen voor telefoonspoofing.

Klik hier voor de website Voorkomfraude van de gezamenlijke banken.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.