Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Gemeente Eindhoven: Intelligente verkeerslichten voor betere doorstroming op de ring

Verkeerslichten die kunnen voorspellen hoeveel verkeer eraan komt en ook het aankomend verkeer beter herkennen. Deze intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) worden in de eerste helft van 2019 op vier plekken op het noordelijke deel van de Eindhovense rondweg geplaatst.

Gemeente Eindhoven 14 december 2018

Op het traject Kennedylaan - Evoluon zorgen deze verkeerslichten, in combinatie met slimme software, voor een betere doorstroming op de Ring. Ook op het traject Kennedylaan - Wolvendijk / N270 worden de verkeerslichten voorzien van slimme software.

Bereikbare, duurzame stad
De iVRI’s kunnen jou als weggebruiker ook persoonlijk informeren. Ze geven je bijvoorbeeld zicht op hoe lang het duurt voor het verkeerslicht op groen springt. Een betere doorstroming op de Ring draagt uiteindelijk ook bij aan een gezonde, leefbare en bereikbare stad. Wethouder Monique List (Mobiliteit): “We werken aan een aantrekkelijke en duurzame stad die bereikbaar is en blijft. We willen dat het doorgaand autoverkeer meer gebruik maakt van de Ring en de randen van de stad. De nieuwe slimme verkeerslichten zorgen ervoor dat de auto’s zo goed mogelijk door kunnen rijden over de Ring. Als je sneller bent via de Ring, is de route via de binnenstad minder aantrekkelijk. En met minder auto’s in de binnenstad krijg je daar een veel prettigere omgeving. Een plek waar je loopt, fietst of met het openbaar vervoer komt."

Dit artikel is ook te vinden in het dossier Internet of Things

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.