Menu

Zoek op
rubriek
Data&Privacyweb
0

Gemeenten: groot verschil tussen fysieke en digitale veiligheid

De structuren in het fysieke veiligheidsdomein (‘op straat’) sluiten lang niet altijd aan bij de uitdagingen die gemeenten tegenkomen in het digitale domein (online). Dat blijkt uit een serie van bestuurlijke gesprekken over digitale veiligheid die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) onlangs organiseerde.

Digitale Overheid 15 jun 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Op het gebied van fysieke veiligheid zijn er al veel (juridische) regels en structuren. Voor digitale veiligheid worden die nog ontwikkeld en onderzocht.

Terugkerende vragen

De bestuurlijke gesprekken zijn bedoeld om kennis en ervaringen uit te delen, meer bewustwording te creëren en om digitale veiligheid hoger op de bestuurlijke agenda te krijgen. Een aantal vragen keert daarbij steeds terug:

Welke eisen op het gebied van digitale veiligheid stel je aan externe leveranciers?

Hoe zorg je dat er binnen de gehele gemeente aandacht is voor digitale veiligheid?

Wat doe je bij een incident?

Hoeveel geef je uit aan digitale veiligheid?

Nieuwe reeks in najaar

Vanaf september organiseert de VNG een nieuwe ronde bestuurlijke gesprekken over digitale veiligheid (link naar andere website) voor (loco-)burgemeesters, gemeentesecretarissen en (bijvoorbeeld) adviseurs openbare orde en veiligheid, functionarissen gegevensbescherming en chief information security officers (ciso’s).

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

KENNISPARTNER

Menno Weij