Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Innovatiewerkplaats Digilab online

Digilab is een innovatiewerkplaats voor projecten die werken aan verbeterde datadeling binnen de overheid. Deze projecten dragen bij bij aan een Federatief Datastelsel, waarin data op verantwoorde wijze volgens vaste afspraken en met beproefde technieken wordt gedeeld.

Digitale Overheid 21 augustus 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Meer uniformiteit

Digilab geeft overheidsorganisaties de mogelijkheid om concepten te testen voor het verantwoord gebruiken van data uit verschillende bronnen. Het doel is om meer uniformiteit te krijgen in gegevensuitwisseling, beproefde methoden te vinden en die vervolgens te standaardiseren.

De innovatiewerkplaats is een platform dat kan uitgroeien tot een rijk ecosysteem en kennisknooppunt voor datadeling binnen de overheid. Het eerste project is deze zomer van start gegaan: Vorderingenoverzicht Rijk. Dit project valt onder het programma Regie op Gegevens, en werkt aan een standaard voor het verstrekken van informatie over financiële verplichtingen aan burgers. Zodat in één oogopslag duidelijk is wat de verplichtingen zijn, zonder het moeizame proces om deze informatie één voor één bij de betreffende instanties los te krijgen.

Online demo’s

Naast Regie op Gegevens participeren het Federatief Datastelsel, Common Ground en Data bij de Bron in het platform. Overheidsorganisaties kunnen Digilab benaderen om, samen met partners in andere overheidsorganisaties, in een innovatieve omgeving te werken voor het interoperabel delen van data.

Vanaf september gaat Digilab online demo’s verzorgen. De exacte data worden binnenkort op de website van Digilab(link naar andere website) gedeeld.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.