Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Mastodon-omgeving in 2025 voor alle overheidsinstanties

Vorig jaar zette de overheid een Mastodon-server op om te kijken of het platform een rol zou kunnen spelen in het contact met burgers. Circa veertig organisaties deden mee met de pilot om te communiceren met burgers en bedrijven, en voor pers- en PR-activiteiten.

Informatiebeveiliging Nederland 15 juli 2024

Community

De pilot is recentelijk geëvalueerd. Deelnemende organisaties lieten zich positief uit over de community op Mastodon, de bescherming van de privacy en de veiligheid en herkenbaarheid van accounts van de Nederlandse overheid. Als verbeterpunten werden het beperkte bereik van de doelgroep genoemd, de integratie van Mastodon in huidige processen, en tooling voor socialmediabeheer en webcare.

Commerciële sociale media platformen

“Het streven is om Mastodon Overheid vanaf 2025 aan te bieden aan alle overheidsorganisaties (en alle overheidslagen) als een gemeenschappelijke voorziening van de overheid. Zo draagt het bij aan de vermindering van verspreiding van desinformatie, en aan de afname van afhankelijkheid van commerciële sociale media platformen”, aldus Digitale Overheid. “Dit versterkt digitale autonomie en een veilige en betrouwbare informatievoorziening. Dat kan het vertrouwen van mensen in de digitale wereld vergroten.”

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.