Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Nog steeds extra waarborgen nodig voor doorgifte persoonsgegevens VS

Zolang er geen nieuw besluit genomen is over de doorgifte van persoonsdata naar de Verenigde Staten dienen organisaties extra waarborgen te treffen. Dat heeft de Autoriteit Persoonsgegevens laten weten naar aanleiding van een advies van de European Data Protection Board (EDPB) over het nieuwe EU-US Data Privacy Framework (DPF).

Informatiebeveiliging Nederland 5 maart 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Dataverkeer EU – VS

Het DPF regelt de bescherming van persoonsgegevens bij dataverkeer tussen de Europese Unie (EU) en de VS. Volgens het EDPB is het momenteel onduidelijk wat er gebeurt met persoonsdata die zijn uitgewisseld met bedrijven in de VS. Tevens is nog niet goed gedefinieerd hoe Europeanen hun rechten kunnen uitoefenen. Ook zijn er vragen over welke garanties er zijn bij de bulkverzameling van gegevens van EU-inwoners.

Encryptie en pseudonimisering

“Totdat de Europese Commissie het adequaatheidsbesluit daadwerkelijk heeft genomen, moeten organisaties die persoonsgegeven willen doorgeven naar de VS nog extra waarborgen treffen”, stelt de Autoriteit Persoonsgegevens. Voorbeelden zijn het gebruik van goede encryptie en pseudonimisering.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.