Menu

Filter op
content
Data&Privacyweb
0

Podcast | Privacywaakhonden #3: De Privacy Officer in een gemeente (met Kenneth Sleijpen)

Vers van de digitale pers: een nieuwe podcastaflevering Privacywaakhonden! Te gast is Kenneth Sleijpen, Privacy Officer bij gemeente Sittard-Geleen. Welke privacy issues spelen er binnen gemeenten? Hoe krijg je mensen mee met jouw privacybeleid? En ook: de meerwaarde van koffiedrinken met collega's bij het brengen van 'slecht' nieuws.

14 juli 2022

In de derde aflevering van Privacywaakhonden gaat redacteur Tom Reijner in gesprek met Kenneth Sleijpen, Privacy Officer bij gemeente Sittard-Geleen. Sleijpen is naast zijn werkzaamheden bij de gemeente een zekere ‘Privacy influencer’ te noemen. Met name op LinkedIn weet hij zijn volgers te boeien met het in begrijpelijke taal overbrengen van soms ingewikkelde privacyvraagstukken. Ook is Sleijpen lid van de International Association of Privacy Professionals en is hij werkzaam als freelance privacy consultant vanuit zijn onderneming KenJouwRecht.

Waarom jezelf zichtbaar maken essentieel is

Door relaties op te bouwen met het team krijg je veel meer geregeld, zegt Sleijpen. In het begin was het vooral online koffiedrinken, nu gaat hij steeds vaker fysiek langs bij de gemeenteraad en zit hij periodiek met de wethouder om de tafel. Met een open persoonlijkheid krijg je veel meer gedaan, zo stelt hij. ‘‘Privacywetgeving gaat over mensen. Dus je moet je ook op die mensen focussen om te zorgen dat wetgeving goed geïmplementeerd wordt. Die zachte kant en jezelf zichtbaar maken is essentieel, want alleen vanuit je kantoortje een advies geven, daar bereik je niet meer genoeg mee.’’

In de podcast geeft Sleijpen praktische tips ter verhoging van privacy awareness binnen een gemeente, die hij zelf ook toepast. Zo kun je met kleine stappen veel bereiken, aldus Sleijpen. Verder vertelt hij over de opbouw van het team binnen zijn gemeente, gaat het ook even over datagestuurd werken en deelt Sleijpen zijn gemengde gevoelens over het digitaal Europees identiteitsbewijs.

Luister aflevering 3 van Privacywaakhonden

via:

- onze podcastpagina;

- Spotify;

- Apple Podcast.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.