Menu

Zoek op
rubriek
Data&Privacyweb
0

Privacywaakhonden #4: de massaclaim tegen TikTok

In de vierde aflevering van de podcast Privacywaakhonden gaat redacteur Tom Reijner in gesprek met twee advocaten, Friederike van der Jagt (Hunter Legal) en Damiën Berkhout (Scott+Scott). Zij zijn beiden actief binnen bij de stichting Take back your privacy en nemen het in die hoedanigheid op tegen TikTok.

1 sep 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De Chinese video-app is voor de rechter gedaagd via een zogenaamde massaclaim. Er ligt een claim op tafel van bijna 2 miljard euro vanwege het schenden van de rechten van kinderen. Take back your privacy werkt daarbij nauw samen met de Consumentenbond.

In deze aflevering vertellen Van der Jagt en Berkhout hoe deze bijzondere massaclaim tot stand is gekomen en wat er allemaal bij komt kijken als je een zaak start tegen een dergelijk bedrijf. En waarom TikTok? Van der Jagt: “Alle kinderen gaan op een zeker moment op sociale media. Wat wij belangrijk vinden, is dat kinderen veilig zijn online en dat hun privacy wordt gerespecteerd en dat hun data niet zomaar wordt verhandeld. Het gaat ons niet alleen om TikTok, maar om alle partijen die dit soort apps aanbieden op de Europese markt.”

Luister naar de podcast via:

-       Onze podcastpagina

-       Spotify

-       Apple Podcast

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.